Wiiiii!

Kirjoittanut Samuli Rautavirta.
Nyt tuli sitten Nintendo-yhtiön kauan kohuttu pelikonsoli Wii testattua. Vanhanaikaiset pelikoneet on nyt raivattu tieltä, sillä kyseessähän on pelikonsoli, jossa pelejä ei perinteiseen tapaan ohjata vain nappeja painamalla tai “tatteja” vääntelemällä. Tähän Revolution-projektinimellä (suom. vallankumous) kuuluvat langattomat ohjaimet, joita pidetään kädessä. Ohjaimesta löytyy perinteisiä nappuloita, sisäänrakennettu kiihtyvyydentunnistin sekä kaiutin. Värinä taas tuo oman aitoudentuntunsa tietynlaisiin peleihin, kuten kalastukseen. Korkealuokkaista wiihdettä

Kuten televisiomainoksesta olette saattaneet havaita, pelejä pelatessa ohjainta liikutellaan kolmiulotteisesti sen mukaan, miten pelissä toimitaan. Pikkutunneilla.comin epävirallisen testaajan suosikiksi nousivat biljardi ja keilaus. Biljardissa ns. ristiohjaimella valitaan suunta, sitten pidetään B-nappipohjassa ja ohjainta liikutellaan kuin lyötäisiin palloa oikeassa biljardissa. Keilauksessa taas käytettävä liikerata muistuttaa elävästi esikuvaansa, myös kierteen käyttö on otettu huomioon. Lisäksi grafiikka on aivan omaa luokkaansa.

Mielenkiintoinen vehje, täytyy myöntää. Ja kun pelaaminen alkaa väsyttää (nyrkkeilyssä tuli oikeasti lämmin!) voi Wiillä langattoman yhteyden avulla käväistä netissä, vaikkapa naureskelemassa uusimmille Samulin Sekuntivitseille. Hintaa paketille kertyy n. 300 euroa, mutta kannattaa ainakin käydä kokeilemassa uuden sukupolven pelityyliä, jos mahdollisuus siihen tarjotaan.

Lisäksi pieni varoituksen sana: muistakaa laittaa se hihna ranteeseenne kiinni ennen pelisession aloittamista! Muuten voi käydä nalkit.


4 kommenttia artikkeliin “Wiiiii!”

 1. drandula Sanoo:

  Jaahas, että tällaiset arvostelut :b
  Omasta mielestä Wii on loistava, ja sillä voi kuntoilla jos liioittelee liikkeet ja vastaavaa, jos ei jaksa sillä hetkellä, voi pieniäkin liikkeitä tehdä.
  Wii sports/play ei ole grafiikaltaan loistavia, mutta toteutus on hyvä.
  Zelda twilight princess kannattaa ostaa Wiille kun pääsee mätkimään vihulaisia :D
  Hiano arvostelu kuitenkin :)

  T:Drandula

 2. Samuli Rautavirta Sanoo:

  Olisin testannut Zeldat ja muut jos aikaa olisi ollut, mutta testaamani Wiin omistajan piti mennä pelaamaan sählyä joten testailut jäi sportseihin ja minipeleihin. Mutta se ei jää siihen mikäli asia on minusta kiinni.

 3. Kämppi Sanoo:

  Heitit sit ohjaimen ikkunasta

 4. Nekoliini Sanoo:

  Oo, nyt tuli luettua tämä. Kyllähän se meidän Wii on aika hieno vempele :DD

Jätä kommentti