FAQ

Ihmiset Pikkutunneilla.comin takana ovat rakastetut Akaki Kuumeri, Aleksi Pulkkinen ja Samuli Rautavirta.

Sarjakuvaa luonnehtii parhaiten siskoni Lili-Ann: “Moska ja Piikki ovat parhaat kaverit maan päällä. Moska on kaiklitietävä kilpikonna ja Piikki taas vähemmän viisas uhkarohkea siili. He asuvat samassa talossa ja tekevät kaiken yhdessä. Paitsi joskus =)”

Historiaa

Pikkutunneilla-sivu v.1.0Pikkutunneilla-projekti alkoi vuonna 2005 syyskuussa kolmesta lyhyestä sarjakuvasivusta. Sivujen virallinen julkaisupäivä oli 10.10.2005 ja sitä julisti yksi tulostettu lehtinen jossa oli kansikuvana Akakin naama ja sisällä kaksi jaksoa sarjakuvasta ja takasivulla pieni info ja osoite www.pikkutunneilla.com. Jouluun 2005 mennessä kävijöitä oli pari-kolme joka päivä.

Sarjakuvan piirtomenetelmä on pysynyt samana koko olemassaolon ajan. Sarjakuva ja Yhdyssanavihjeet piirretään digitaalisesti eli tietokoneella. Eli kynä josta menee piuha tietokoneeseen. Metodista kerrottiin enemmän mm. tässä jaksossa ja tässä blogipostissa.

Kesällä 2006 sivuja sitten uusittiin, pohjana WordPress-blogienjulkaisujärjestelmä. Samalla kehiin tulivat myös monimuotoisemmat kirjoittajien avaruuspäiväkirjat eli blogit. Ei aikaakaan kun satunnaisista kuva-arvoitusluonnoksista kehkeytyi paljonpidetty Yhdyssanavihje-kuva-arvoituskilpailu.

Saman vuoden jouluna mukaan toimitusta auttamaan liittyi Samuli Rautavirta. Kävijöiden määrä kasvoi samoin tasaista tahtia, nyt sivua luetaan monta sataa kertaa päivässä.

Lukuvuoden 2007-2008 Moska vietti vaihto-oppilaana Japanissa. Myös kirjoittaja-piirtäjä Akaki oli samaan aikaan siellä.

Mitä minun pitää tehdä?

Lue sarjakuvaa, pähkäile uusinta Yhdyssanavihjettä ja kirjoita paljon kommentteja.

Jokaisen sivun alla on kommenttilaatikko, johon voi nimimerkillä kirjoittaa tervehdyksiä. Myös sähköposti vaaditaan, mutta se ei näy. Jos tulit kirjoittaneeksi jotain, mitä et halua esille tai jos joku on kirjoittanut sinun nimimerkilläsi, lähetä Akakille sähköpostia. Kommenttiin voit myös vapaaehtoisesti lisätä kotisivusi osoitteen. (Saatat jopa saada muutaman uuden vierailijan sitä kautta)

Muista lisätä Pikkutunneilla.com kirjanmerkkeihisi. Jotta et jäisi paitsi yhdestäkään uudesta sarjakuvasta tai arvoituksesta, kannattaa tilata itselleen päivitykset RSS-syötteenä. Etenkin uusia arvoituksia kannattaa vartoa, sillä tavallista helpomman pähkinän ilmestyessä nopeus on valttia. RSS-syötteen tilattuasi saat ilmoituksen uusista julkaisuista suoraan tietokoneellesi. Aika moni käyttää myös Googlen Google Reader -palvelua. Lisää Pikkutunneilla.com tästä: Lisää Google Readeriin

Kerro myös muille!

Muista että on Pikkutunneilla.comin virallinen Kerro kaverille -kuukausi. Opettele jokin sarjakuvan vitseistä ulkoa ja käytä sitä kaveriisi. Kun nauru on taantunut, kerro että se oli Pikkutunneilta. Pyydä äidiltä apua Yhdyssanavihjeessä. Tulosta sarjakuvia pilkkikerhon tilojen seinille.

Ilosanoman levittämistä auttaa myös sivun lisääminen suosikkeihisi Blogilista.fissä, Facebookissa, Irc-Galleriassa tai muussa vastaavassa.

Jos olet uusi niin katso aloitussivu!